Dageløkke Feriecenter


Området
I forbindelse med den lille landsby Dageløkke, ligger det 25 tdr. store naturområde som rummer sommerhuse af forskellige typer og størrelse.

Et område hvor alle aldersgrupper vil finde værdier. Området som tilhører husejerne, består af et stort grønt område med legeplads, hoppepuder, svævebane, minigolf og petanquebane. En sø, restaurant, stier, børnevenlig strand på den ene side af havnen og lidt dybere vand med badebro på den anden side.

Desuden er der en stor hal med indendørs badmintonbaner, basket, bordtennis og en legeplads med mange aktiviteter.
Ned mod havnen ligger restaurant Lanternen, købmanden og grillbaren.

Det unikke ved området
Når man kommer til Dageløkke, så falder pulsen med det samme. For så snart, at man har tændt for strøm og vand, så er der ren afslapning. Man skal ikke hen og slå græs eller klippe hæk – det har vores dygtige vicevært sørget for.
Og vil man nyde en badetur, så er vinden aldrig et problem – for skulle vestenvinden være for hård på vores egen børnevenlige strand til venstre for havnen, så er der kun ca. 4 km. over til den anden side – østsiden af Langeland – hvor man ved Tressebølle kan nyde Langelandsbæltet i fuldstændig læ for vinden.


Historie
Dageløkke Ejerforenings område er oprindeligt et teglværk. Den idylliske sø er den sidste rest af teglværkets lergrave. Teglværkes produktionshal brændte ned sidst i 60’erne, men blev genopført  og stod frem til 2016 som en meget markant bygning imellem havnen og sommerhusene. Der blev dog aldrig etableret teglværk igen.

I begyndelsen af halvfjerdserne blev grunden lagt til Feriecenter Dageløkke. Dette ophørte i 1995, og alle lejligheder/terrassehusene blev sat til salg til private.

Området ejes i dag af Dageløkke Ejerforening som er et helt privat foretagende, hvor kun en lille del af husejerne lejer ud.
Når man køber hus i Dageløkke  bliver man helt automatisk medlem af ejerforeningen med de fordele og pligter det nu indebærer.

I 2015-16 besluttede ejerforeningen at nedrive den  gamle teglværkshal, så flertallet af sommerhusene kunne få en fantastisk havudsigt. Og som erstatning byggede ejerforeningen nedenstående nye hal bag ved sø og legeplads. Så nu står en flunkende ny aktivitetshal med badmintonbaner, bordtennis, hyggekrog, motionsredskaber klar.
I tilknytning til hallen er der et stort cykelskur, hvor der også er plads til kajakker. Og landskabet på Nordlangeland indbyder i den grad til cykelture ud i det kuplede terræn og dejlige skovområder.
Halen indeholder desuden indeholder hallen 4 dobbeltværelser, som ejerne kan booke, når de får flere gæster, end der kan være i husene.

Den nye aktivitetshal - tidlig forår 2017

Den nye aktivitetshal – tidlig forår 2017

Links:

Turist og Erhvervsforening Langeland
Visit Sydfyn
Tranekær Slot

Dageløkke